joi, 10 ianuarie 2013

Emanuela Radu, alias Raluca: „Cu o privire te dau gata!”

Are 20 de ani şi face parte din distribuţia serialului “Iubiri secrete”, difuzat la Prima TV, de luni până miercuri, de la ora 19.30. Emanuela Radu se declară foarte mulţumită de felul în care arată şi chiar nu reuşeşte să-şi găsească vreo imperfecţiune, oricât ar încerca.
Cum ai ajuns să faci parte din distribuţia serialului “Iubiri secrete”?

În urma participării la "Miss Universe România", unde am castigat Premiul al III-lea, mi s-a propus un rol in “Iubiri secrete”. În câteva zile am plecat la Bucureşti, unde am dat o probă şi, spre bucuria mea, am şi obţinut rolul "Ralucăi Dragnea".

Cu câte concurente te-ai “bătut” pentru rol?

Nu-mi aduc aminte cu exactitate câte persoane au fost prezente la casting, însă nici măcar nu este relevant acest aspect. Important este să fii o persoană pozitivă, hotărâtă, puternică şi bineînţeles, să fii ceea ce se caută în acel moment, potrivit cerinţelor rolului. Aici putem vorbi puţin şi de şansa pe care o avem fiecare dintre noi.

Eşti la primul contact cu televiziunea?

Nu, “Iubiri Secrete” nu reprezintă primul meu contact cu televiziunea. La vârsta de 13 ani am jucat în primele mele "filme" ( scurt-metraj ) la o televiziune locală, urmând ca mai târziu să încep primele şedinţe foto, prezentări de modă la diferite festivaluri televizate şi caravane.

Ai emoţii la anumite scene? Daca da, cum le controlezi?

În acest moment, pot spune că am depăşit etapa "emoţiilor"!

Ţi s-a intamplat vreodata sa uiti replicile? Ce faci dacă ai astfel de momente?

Da, sigur că mi s-a întâmplat să uit anumite replici, cel puţin la începutul filmărilor. Însă i se poate întâmpla oricui şi pe parcurs, indiferent de experienţă. Atunci când au existat astfel de momente, am improvizat. Creativitatea este una dintre trăsăturile predominante ale unui actor!

Cum arată o zi obisnuită pe platourile de filmare?

O zi de filmare la “Iubiri secrete” arată în felul următor: trezirea de dimineaţă, trecem peste micul dejun, ajungem la locul de filmare, bem rapid o cafea şi repetăm textul, după care... Acţiune ! Fiecare zi de filmare este pentru mine o experienţă nouă. Din punct de vedere actoricesc, “Iubiri secrete” reprezintă un proces continuu de auto-cunoaştere.

Ai la activ cursuri de actorie?

Da, am participat la câteva cursuri de actorie, la Bacău, în cadrul Teatrului Naţional Bacovia, însă nu cred că acestea sunt vitale pentru a reuşi. Nu neg faptul că pe parcurs fiecare actor trebuie să se perfecţioneze pentru a-şi clădi o adevarată carieră în domeniu, însă te poţi îndrepta spre această lume şi fără studiile respective.

Hai să vorbim un pic despre tine, în general. Ai vreo intervenţie de ordin estetic?

Nu am făcut nicio operaţie estetică şi nici nu aş recurge la asemenea metode, pentru că nu aş retuşa nimic.

Ce-ţi place la tine cel mai mult, din punct de vedere fizic?

Cred că ochii mei sunt atracţia principală. O privire cucereşte şi schimbă multe!

Ce imperfecţiuni ai şi cum le maschezi?

Nu reuşesc să-mi observ imperfecţiunile, şi aş fi nerecunoscătoare dacă nu i-aş mulţumi lui Dumnezeu pentru frumuseţea dăruită!

Te recunoaşte lumea pe strada? Ţi se cer autografe?

Mă recunosc tot mai mulţi oameni pe zi ce trece, având în vedere că “Iubiri secrete” a ajuns deja la al patrulea sezon la Prima TV. Mi se cer autografe, facem fotografii împreună, stăm la discuţii… Am observat că fanii serialului sunt destul de iubăreţi!

Părinţii tai au şi ei legătură cu domeniul în care activezi tu?

Părintii mei nu au legătură cu acest domeniu. Tatăl meu este preot, iar mama este jurist.

Ce sfaturi ţi-au dat atunci când ai intrat în showbiz?

Mama a fost cea care m-a susţinut de mică în tot ce mi-am propus. Principalul ei sfat a fost să am încredere în mine şi niciodată să nu mă subestimez, indiferent de conjuncturi.

Ai putea trăi cu bani puţini?

Da, m-aş putea descurca cu bani puţini, mă pot adapta oricărei situaţii, însă cu siguranţă aş face tot posibilul să obţin ceea ce îmi doresc, atât pentru mine, cât şi pentru cei de lângă mine. Nu am înţeles niciodată oamenii care se mulţumesc cu puţin. Din niciun punct de vedere!

În ceea ce priveşte viaţa sentimentală, ai un iubit în acest moment?

Eu şi Doru (Sechelariu) suntem împreună de 2 ani şi jumătate. Am avut şi încă avem o relaţie pasională! Îmi doresc ca lucrurile să mearga din ce în ce mai bine, pentru ca amândoi să ne putem urma visele. Ne-am cunoscut la o petrecere, iar restul a venit de la sine.

Poate fi singurătatea o povară? Ai avut sau ai astfel de momente?

Nu am avut niciodată astfel de momente. Mi-am dorit să locuiesc singură, însă nu suport să trăiesc singură! E o mare diferenţă!

Ce aştepţi de la un bărbat? Cum să fie el, ca să fie acel “el” – alesul?

Nu e greu de schiţat portretul "alesului ". Acesta este un bărbat inabordabil, elegant şi generos. Nu am făcut nicio referire la inteligenţă, pentru că din punctul mei de vedere, inteligenţa se regăseşte în acea atitudine rezervată despre care vorbeam.

Crezi că bărbaţii sunt intimidaţi de femeile celebre şi frumoase?

Categoric! Bărbaţii, chiar şi cei faimoşi, bogati şi frumoşi, sunt întotdeauna intimidaţi de o femeie frumoasă şi celebră.

Răuvoitorii spun că majoritatea vedetelor feminine se uită mai întâi la ce are bărbatul pe card, abia apoi la restul. La tine cum e? Contează banii lui?

Înainte de toate, contează ambiţia unui om! Şi spun asta pentru că un om ambiţios poate obţine totul, inclusiv confortul financiar. Aş da dovadă de ipocrizie să spun că aş putea trăi alături de un om simplu, cu nevoi banale. Eu sunt o fire complicată, nu am suportat niciodată banalitatea. Am aspiraţii foarte înalte şi îmi doresc un partener pe măsură!

Dacă ţie iti place un tip, eşti dispusă să faci tu primul pas?

Dacă îmi place cineva, bineînteles că sunt dispusă să fac primul pas. Cum spuneam şi mai devreme, o singură privire şi... restul vine de la sine!

Crezi în căsnicie? Ce relevanţă au actele într-o poveste de iubire?

Da, cred în căsnicie, şi actele au într-adevăr relevanţă în poveştile de iubire, însă doar dacă cel de lângă tine este cu adevărat jumătatea ta! Căsătoria îţi oferă respect, un alt statut, deci lucrurile se schimbă, chiar dacă puţini vor să recunoască acest lucru.

Care este cea mai dragă persoană din viaţa ta, în acest moment?

Iubirea se manifestă diferit, şi niciodată nu o poţi compara. Sunt înconjurată de oameni dragi. Pe lângă familie, iubit şi prieteni, am avut şansa să cunosc profesori extraordinari, fără de care nu mi-aş fi putut forma anumite principii de viaţă foarte importante. O altă persoana dragă din viaţa mea este domnul Dumitru Sechelariu (tatăl lui Doru), care mi-a fost ca un tată, şi de multe ori m-a ajutat să privesc lucrurile mult mai clar.

În amor, dacă ai fi trădată, ai avea puterea să ierţi?

Sunt o persoană pozitivă şi nu vreau să mă gândesc la asemenea lucruri. Am 20 de ani, şi în plus, am mare încredere, atât în mine, cât şi în cel care îmi este alături.

Ce nu ai în acest moment şi ti-ai dori?

Îmi doresc din tot sufletul să-mi construiesc o carieră actoricească de care sa fiu cu adevărat mândră.

Ai mulţi prieteni?

Am puţini prieteni şi sunt fericită aşa! Nu am nevoie de ipocrizie în viaţa mea.

Vezi aici toate episoadele din Iubiri Secrete Sezonul 7

Vezi aici toate episoadele din Iubiri Secrete Sezonul 6

Vezi aici toate episoadele din Iubiri Secrete Sezonul 5

Vezi aici toate episoadele din Iubiri Secrete Sezonul 42 comentarii :

  1. foarte frumos ce am citit si te iubesc
    emanuela sa sti ca imi place cum joci in iubiri secrete
    da imi pare rau ca ai esi dami un raspuns de ce ai esti

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ma numesc alina si am 13ani si urmaresc iubiri secrete da cant nu te mai vad sa sti ca imi pare rau de tn si vreau sa ta vad cu achi mei sa sti ca imi pare foarte rau te iubesc si sper sa iti dea dumnezeu multa sanatate sa mergi inainte :)

    RăspundețiȘtergere